vrijdag 23 september 2011

werkgroepen in de school:

WAT IS EEN THEMAGROEP ?

Een themagroep is een groep(je) van mensen die zich opgegeven heeft om rond een bepaald thema na te denken, van gedachten te wisselen, de handen uit de mouwen te steken, een visie uit te zetten, informatie hierrond verzamelen, …  wanneer de noodzaak daar van zich voordoet.  Met als voornaamste doelen ondersteuning van de school- en klaswerking en ontlasting van directie, team en schoolraad.
De ene themagroep komt misschien vijf keer per jaar samen, een andere misschien maar één keer.  Sommige themagroepen zijn dan weer een kort maar zeer intens leven beschoren.  Andere zijn gewoon paraat wanneer ze door de coördinator ‘opgeroepen’ worden om één of ander initiatief te helpen ondersteunen.




Nr.

OMSCHRIJVING



1
BOLIVIË-STRAATKINDERENPROJECT
Naar aanleiding van de fotosessie en duiding erbij van en door Jan Rossel een ‘meervoudig’ project opzetten; financiële opbrengst gaat naar Bolivië. Deze groep is een kort maar krachtig leven beschoren.
2
DIERENPARK
Verdere uitbouw en onderhoud van ons dierenpark. Nadenken en voorstellen doen omtrent ‘dierenpark-educatie’.
3
FINANCIËLE ACTIE
Uitdenken en organiseren van een (verkoops-)actie met als enige doel: geld in het laatje brengen.
4
GROEN
Onderhoud en verdere uitbouw van onze groene speelomgeving voor de kinderen: denken en doen.
5a
KERSTMARKT/ INHOUDELIJK
Het opzetten van een activiteit waar de inhoudelijke kant van deze sfeervolle tijd alle aandacht krijgt. Hier geen gerinkel van de kassa.
5b
KERSTMARKT/ ORGANISATORISCH
Organiseren van de 2-daagse kerstmarkt. Doel: extra centen in het laatje voor de ondersteuning van de schoolprojecten. Mensen samenbrengen in een ontspannen sfeer. Het opzetten van een activiteit waar de inhoudelijke kant van deze sfeervolle tijd alle aandacht krijgt, wordt uitgewerkt door een andere werkgroep (zie 5a)
6
MUZIEK
De muzikaliteit en muziekbeleving op school een duwtje in de rug geven.
7
OPENINGSFEEST
Naast het gedeelte dat steevast door het team wordt verzorgd, kan er zeker iets zinvols georganiseerd worden; een fijne namiddag voor het gezin waar jong en oud na een hele tijd mekaar weer ontmoeten (sneukeltocht, volksspelen, …)
8
REUZENRUN
Dit is een ‘klepper’. Het organiseren van een loopwedstrijd, voor zowel ‘eigen’ mensen als ‘buitenstaanders’. Met heel wat randanimatie voor groot en klein. Met als doel: veel geld samen brengen voor het goede doel. Eén goed doel is een constante: de zoutmijnkinderen van Indië.
9
VERKEERSVEILIGHEID & -EDUCATIE
Hoe kunnen we de verkeersveiligheid nabij de school verhogen? Projecten aantrekken ter sensibilisering bij de kinderen, zowel op klas- als schoolniveau.
10
VREDESTREIN
Uitbouw, denken & doen, van het ‘Vredestrein-project’
11
KINDER- & VOLWASSENENFUIF + OPTREDENS
dit op zaterdag 10 november 2012
12
SPORT VOOR VOLWASSENEN
Organiseren van sportactiviteiten voor/met ouders

Geen opmerkingen:

Een reactie posten