vrijdag 2 maart 2012

ons boek:" het roosjessprookjeskasteel aan zee"

         Het roosjes sprookjeskasteel aan zee.          

1. 
 Het is mooi weer bij het roosjessprookjeskasteel. Iedereen geniet van de zon.
Koning Jan en koningin Veerle lezen hun lievelingsboek. 
De prinsessen Sofie, Ilyana en Nora hoepelen.
Kokkin Nancy  trakteert iedereen met heerlijke zelfgemaakte limonade.
De twee tinkerbells Louise en Awa oefenen hun tovertrucjes.
Onder de bloemengarage ligt cars Baptiste te zonnen.
2. 
    Een beetje verder in de tuin bij het water oefenen de ridders Staf, Miro en Timme samen met mega Wout al hun zwaardtechnieken! De dino's Arnau en Jasper spelen samen met draak Rune. Ze gooien een bal naar elkaar.
Jef de bouwer is de brug aan het herstellen en in het water hebben dolfijn Ruan en zeemeermin Lina veel waterpret!
Het is zoals je ziet een superfijne zonnige namiddag!!!
Als het avond wordt gaan ze terug naar het roosjessprookjeskasteel. Daar smullen ze van de lekkere spaghetti die kokkin Nancy heeft bereid. Dan kruipen ze allemaal in hun zachte bed en dromen ze van de chocolade-ijsjes die ze morgen zullen smullen.
3.
   Terwijl iedereen slaapt vaart er een toverpiratenschip dichter en dichterbij. Dat schip verandert om het uur van kleur. Op het toverpiratenschip wonen er twee stoere, maar stoute piraten “Daan” en “Kamiel”. Ze stappen van het schip en lopen op hun tenen naar het roosjessprookjeskasteel. Oei, wat zijn die van plan??!!
4.    
 De twee piraten gooien een touw en klimmen naar boven.
Een tijdje later komen ze terug naar buiten met de prinsessen! De prinsessen zijn vastgebonden!! De piraten ontvoeren de prinsessen en hebben de schatkist ook gestolen!!!
Ze nemen de prinsessen en de schatkist mee naar hun toverpiratenschip en varen weg!
5.
     De zeemeermin Lina en dolfijn Ruan hebben alles vanuit het water gezien en zwemmen vlug naar de rand. Ze roepen zo hard dat de koning, de koningin en de kokkin wakker worden en naar buiten komen. De koning, de koningin en de kokkin krijgen het vreselijke nieuws te horen.
6.   
 De koning roept al zijn ridders en Mega Wout bijeen en geeft hen de opdracht de prinsessen te bevrijden. Mega Wout kruipt in zijn cars auto en rijdt bliksemsnel naar het schip. De ridders kruipen op hun dino en draak en gaan vliegensvlug de prinsessen achterna.
7.    
 Op het schip vechten de ridders met de twee piraten en gaat mega wout op zoek naar de prinsessen.
8.  
   Hij vindt de prinsessen in een grote kooi. De prinsessen zijn erg bang en huilen. Hij kan ze niet bevrijden omdat er een gevaarlijke leeuw de wacht houdt. Hij roept de tinkerbells om hulp.
9.  
   De tinkerbells betoveren met hun lief-makende-toverspreuk de gevaarlijke leeuw tot een superlieve leeuw en zo kan mega Wout de prinsessen bevrijden! De ridders hebben het gevecht met de piraten gewonnen en hebben de piraten vastgebonden aan een paal. Natuurlijk probeert piraat Kamiel met zijn zwaard het touw kapot te snijden.
10.
 De ridders en mega Wout hebben hun geliefde prinsessen terug mee naar huis! Ze rennen vlug naar het roosjessprookjeskasteel.
11. 
 Ondertussen hebben de piraten zich kunnen bevrijden en varen ze met hoge snelheid naar het roosjessprookjeskasteel. Ze zijn als eerste terug bij het kasteel en schieten kanonballen naar het kasteel. De koning en koningin kunnen niks doen en kijken tevergeefs toe. De kokkin probeert nog met haar deegrol de kanonballen tegen te houden maar het lukt niet. Het mooie roosjessprookjeskasteel is helemaal vernield! Wat moeten ze nu doen!
12.   
De ridders, de prinsessen, Mega Wout, de tinkerbell en de leeuw zijn ook bij het roosjessprookjeskasteel aangekomen. Iedereen is erg geschrokken!
De tinkerbells nemen hun toverstok en vliegen snel naar de piraten toe. De tinkerbells betoveren met hun lief-makende-toverspreuk de stoere stoute piraten om tot lieve piraten.
De piraten vinden het heel erg wat ze gedaan hebben en beloven hen te helpen met het bouwen van een nieuw roosjessprookjeskasteel.
Mega wout roept zijn cars auto en piraat Kamiel rijdt razendsnel om jef de bouwer.
13.
 Jef de bouwer bouwt met behulp van de piraten, de ridders, de dino's en de draak een nieuw roosjessprookjeskasteel. Dat kasteel bouwen ze niet meer in het bos maar aan zee zodat de zeemeermin Lina en de dolfijn Ruan er ook kunnen wonen.
Na het bouwen van het roosjessprookjeskasteel aan zee zijn de piraten terug vertrokken. Ze beloven om regelmatig een bezoekje te brengen.

Jef de bouwer is nu nog druk bezig met het bouwen van de brug.
13.   
  De koning en koningin zijn erg fier op Mega wout en op de drie ridders. De koning en koningin vinden dat de ridders en Mega Wout met hun geliefde prinses en tinkerbell mogen trouwen. Iedereen is super blij en ze organiseren een groot trouwfeest. 
Op het trouwfeest komt K3 speciaal liedjes zingen en iedereen danst er op los. Van al dat dansen krijgen ze honger en mogen ze smullen van de heerlijke taarten die kokkin Nancy voor hen heeft gebakken. Het feest duurde nog tot middernacht.

                                       
Ze leven nog lang en gelukkig samen in het roosjessprookjeskasteel aan zee! …..En regelmatig vaart het toverpiratenschip voorbij!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten